Türkiye’nin İnternet Kullanımı Dünya Ortalamasını Aştı

Türkiye’nin İnternet Kullanımı Dünya Ortalamasını Aştı
REKLAM ALANI
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son 22 yılda Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına yapılan 275 milyar dolarlık yatırımların, ülkenin bu alanlarda önemli bir ilerleme kaydetmesini sağladığını belirtti. Bakan Uraloğlu, 2023 yılı itibarıyla Türkiye’de internet kullanım oranının dünya ortalamasının yüzde 67 olan seviyesinin üzerine çıkarak %87,1‘e ulaştığını açıkladı.

Mobil ve Sabit Şebeke Aboneliklerindeki Artış

Bakan Uraloğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, Türkiye’de mobil şebeke abone sayısı 92 milyon 900 bin 137‘ye ulaştı. Sabit şebeke abone sayısı ise 9 milyon 396 bin 107 olarak kaydedildi. Geçen yıl itibarıyla internet kullanım oranı %87,1‘e ulaşmış durumda. Uraloğlu, “Nüfusumuzun internet kullanımı, dünya ortalaması olan yüzde 67’nin oldukça üzerindedir. Haberleşme ve iletişim alanında yaptığımız yatırımlarla Türkiye’de iletişim altyapısını güçlendirmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Bağlantı Altyapısındaki Gelişmeler

Gelişen dünya ile birlikte, bağlantının herkes için hayati önem taşıdığını vurgulayan Uraloğlu, dünya genelinde yaklaşık 5 milyar insanın internet teknolojilerini kullandığını belirtti. Son 22 yılda Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına yapılan 275 milyar dolarlık yatırımların, ülkenin bu alanda önemli gelişmeler kaydetmesine olanak tanıdığını ifade etti. Sabit ve mobil genişbant internet abone sayısının 2023’te 93,3 milyona ulaştığını ve bu sayının 2024’te 94,2 milyona yükseldiğini belirtti.

Elektronik Haberleşme Sektöründeki Ekonomik Büyüme

Bakan Uraloğlu, genişbant abonelerinin çoğunluğunu mobil genişbant abonelerinin oluşturduğuna dikkat çekti. 2009’da başlayan 3G ve 2016’da başlayan 4,5G hizmetleriyle mobil genişbant abone sayısının hızla arttığını ve 2023 yılı sonunda 73,7 milyon aboneye ulaştığını, bunun toplam genişbant abone sayısının %79‘una karşılık geldiğini söyledi. Elektronik haberleşme sektörü 2023’te 224,6 milyar lira gelir sağladı.

OECD Ülkeleri Arasında Türkiye’nin Konumu

Türkiye ve OECD ülkeleri arasında sabit genişbant yaygınlığındaki artışlar hakkında bilgi veren Uraloğlu, “Türkiye, OECD ülkeleri içinde 2022-2023 yılları arasında sabit internet yaygınlığı en çok artan ülke oldu. Bu dönemde yıllık ortalama yaygınlık artışı yüzde 1,7 iken, ülkemizde bu oran %2,2 olarak gerçekleşmiştir.” bilgisini paylaştı. Elektronik haberleşme gelirinin 2023’te %72 oranında artarak 224,6 milyar liraya ulaştığını belirtti.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.