Bakan Yumaklı: Ekonominin Boykot Çağrılarına Kurban Edilmesi Doğru Değil

Bakan Yumaklı: Ekonominin Boykot Çağrılarına Kurban Edilmesi Doğru Değil
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.04.2025
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ekonominin ana muhalefetin boykot çağrılarına kurban edilmesinin doğru olmadığını belirterek, “Dişimizle tırnağımızla bir yere getirdiğimiz, çok emek sarf edilmiş şeyleri bu çağrılara feda etmemeliyiz” dedi.

Tarımın Stratejik Önemi Vurgulandı

Bakan Yumaklı, “Bab-ı Ali Toplantıları-Büyüyen Küresel Gıda Sorunu ve Türk Tarım Sektörünün Konumu, Geleceği” başlıklı etkinlikte konuştu. Tarım sektörünün savunma sanayi kadar kritik olduğuna dikkat çeken Yumaklı, “Gıda arz güvenliği, artık modası geçmeyecek stratejik bir mesele” dedi.

Küresel Gıda İhtiyacı Artıyor

BM raporlarına atıfta bulunan Yumaklı, 2050 yılında dünya genelinde yüzde 65-70 daha fazla gıda üretimine ihtiyaç duyulacağını belirtti. Bu bağlamda Türkiye’nin gıda arz güvenliği konusunda güçlü kalması gerektiğini vurguladı.

165 Bin Personelle Güçlü Üretim

Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 165 bin personelle hem iç tüketimi karşılayacak hem de ihracat yapacak düzeyde üretim yaptığını söyledi. Türkiye’nin 186 ülkeye 2 binin üzerinde tarım ve gıda ürünü ihraç ettiğini belirtti. 2024 sonunda 32,6 milyar dolarlık ihracat hedefi olduğunu açıkladı.

Beş Temel Üzerine Kurulu Tarım Politikası

Tarımın geleceği için izlenecek 5 temel ekseni şöyle sıraladı:

  1. Sürdürülebilir üretim

  2. Verimlilik

  3. Ürün kalitesi

  4. Kayıt altına alma

  5. Gelirin tarıma yatırım olarak dönmesi

Bu kapsamda başlatılan tarımsal üretim planlamasının ilk meyveleri 2024’te alınacak.

2025: Tarım Teknolojilerinde Yeni Perspektif Yılı

Bakan Yumaklı, 2025 yılını tarım teknolojilerinde dönüşüm yılı olarak ilan ettiklerini duyurarak, “Katma değerli üretim ve teknolojiye yatırım, tarımsal gücümüzü artıracak” dedi.

Muhalefete Boykot Tepkisi

Yumaklı, muhalefetin boykot çağrılarına ilişkin olarak da ekonomik kazanımların siyasi polemiklere feda edilmemesi gerektiğini vurguladı:

“Başka bir şey konuşuyoruz. Ülkenizde gıda arz güvenliği ile ilgili bir sorun olduğunda, herkes aynı şekilde etkilenir. Dolayısıyla bu meselelerde sorumlulukla hareket etmek şart.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.